LED-valoterapia

LED-valoterapian on täysin luonnollinen hoitomuoto. Sen toiminta perustuu valoenergiaan, joka aktivoi solujen jakautumista ja kollageeni -ja elastiinituotantoa. Soluja voidaan manipuloida eri tavoin eri valoaallonpituuksia käyttäen: tutkimukset osoittavat, että sama valoenergia, joka stimuloi kollageenituotantoa, voidaan toisessa tilanteessa valjastaa hillitsemään kollageenituotantoa. Tämä on hyödyllistä arpien hoidossa.

LED -valohoidoilla voidaan turvallisesti hoitaa erilaisia iho- ongelmia. Yhdistettynä kasvohoitoon tai kemialliseen kuorintaan, LED -terapialla on mahdollisuus huomata selkeää parantumista ihon kunnossa.

LED -valolla hoidetaan mm. aknea, couperosaa ja ruusufinniä eli rosaceaa. Sillä voidaan vaikuttaa myös juonteisiin ja ryppyihin sekä ihon värimuutoksiin. Myös erilaisten toimenpiteiden jälkeen voidaan nopeuttaa ihon paranemista.

LED-valoterapia ei polta ihoa eikä vaadi toipumisaikaa. Hoito on kivuton ja turvallinen. Hoitoa voidaan tehdä ympäri vuoden. Suosittelemme sarjahoitoa, lisätietoa saat hoitolasta.

Punainen valo: Nuorennushoidot, ruusufinni, punakkuus. Aktivoi kollageenituotantoa, pehmentää ihoa.

Sininen valo: Aknehoidot, poistaa tulehduksia.

Vihreä valo: Rauhoittava vaikutus, poistaa ihon tulehdustiloja.

Oranssi valo: Parantaa verenkiertoa, kiihdyttää solujen aineenvaihduntaa.

Keltainen valo: Nuorennushoidot, parantaa imunestekiertoa ja verenkiertoa.

Violetti valo: Kirkastaa ihoa ja edistää ihon uusiutumista.

Hinta 30€/kerta

Emme voi tehdä hoitoa mikäli sinulla on jotain näistä:

Olet raskaana tai imetät

Syöpäsairaus

Epilepsia

Sydämentahdistin

Lupus (punahukkatauti)

Ihossa haavoja tai tulehduksia

Keloidit

Olet valoherkkä tai sinulla on valolle herkistävä lääkitys

Ennen ja jälkeen leikkausten on asiasta keskusteltava lääkärin kanssa.

  1. Punainen valo (625nm) lisää kollageenin tuotantoa viisinkertaiseksi. Käynnistää ihon korjausmekanismit, herättää fibroblastisolut sekä nopeuttaa solujen kasvua. Uudistavan ominaisuuden vuoksi tasoittaa ihon väriä ja pigmenttimuutoksia. Valontaajuudet tunkeu- tuvat 3,7-3,9 mm syvyyteen ihossa.
  1. Sininen valo (415nm) parantaa aknea sen puhdistavan ja antibakteerisen ominaisuuden vaikutuksesta. Vähentää tehokkaasti nesteen määrää kasvoilla ja tekee ihosta tasaisemman näköisen – tulehduspesäkkeet laskevat huomattavasti ja iho rauhoittuu. Desinfioi ihoa rikkomatta ihon suojakerrosta.
  1. Sininen ja Punainen ”Violetti” tehostaa solu-uudistusta, jolloin iho alkaa tasoittua ja silottua kokonaisvaltaisesti. Tehosta valohoitoa asettamalla sininen ja punainen samaan aikaan päälle. Samat ominaisuudet, kuin yllä sininen tai punainen – violetilla tehostetusti.
  1. Infrared- IR (760nm) Tunkeutuu syvemmälle stimuloiden solu-uudistusta. Korkea keltainen- violetti valo on korkein valontaajuus. Stimuloi

imu- nestekiertoa, vahvistaa verisuonten seinämiä ja rauhoittaa herkkää ihoa. Lisäksi se vaalentaa hyperpigmentaatiota, hajottaen liikapigmenttiä, halliten melaniinin tuotantoa. (ei näe silmällä)

Punainen LED-valo hoitaa ikääntyvää ihoa

Ihon kimmoisuudesta ja sileydestä vastaavat ihon pintakerroksen epidermiksen alla olevassa dermiksessä sijaitsevat kollageenisäikeet. Ihon luonnollinen kollageenin tuotantanto vähenee kuitenkin mm. ikääntymisen ja UV-säteilylle altistumisen myötä, minkä seurauksena ihosta tulee vähemmän kimmoisa ja sillä alkaa näkyä juonteita.

Punainen LED-valo imeytyy dermikseen asti. Sen avulla voidaan auttaa aktivoimaan dermiksen kollageenin tuotantoa ja se voi stimuloida solujen mitokondrioissa solutoimintojen ylläpidon vaatimaa energiaa. Näin ollen sen avulla voidaan hoitaa ryppyjä sekä rauhoittaa ihoa. Sen on myös tutkimuksissa todistettu rauhoittavan rosacean kanssa painivaa ihoa ja lisäksi sitä hyödynnetään myös ekseeman ja psoariasiksen hoidossa.

Punaista LED-valoa käytetään ikääntyvän ihon lisäksi akneihon hoidossa juuri sen tulehduksia rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi. Se auttaa vähentämään epäpuhtauksien tulehduksien turvotusta ja punoitusta, minkä ansiosta se nopeuttaa epäpuhtauksien paranemista. Punainen LED-valo auttaa  myös tehostamaan ihon mikroverenkiertoa ja hapensaantia, eli parantamaan ravinteiden kulkua iholle sekä tehostamaan solujen kuona-aineiden poistumista, minkä ansiosta iho parantuu nopeammin. Koska se auttaa tukemaan ihon parantumista, voidaan sitä käyttää apuna myös aknearpien, leikkausarpien ja tapaturma-arpien parantumisessa.

Punainen LED-valo voi myös auttaa supistamaan talirauhasia, jotka tuottavat rasvoittuvaa ihoa tukkivaa talia, jolloin talia erittyy vähemmän. Ihohuokoset voivat laajentua paitsi liiallisen talintuotannon, mutta myös ikääntymisen ja liiallisen auringon UV-säteilyn vaikutuksesta, kun ihon kollageenin tuotanto vähenee ja ihohuokoset ”löystyvät”. Koska punainen LED-valo auttaa aktivoimaan kollageenin tuotantoa, voi se myös auttaa häivyttämään laajentuneita ihohuokosia.

Punaisen LED-valon aallonpituus on tavallisesti 620-700 nm ja yleisimpiä valonpituuksia kotikäyttöisissä laitteissa ja tutkimuksia tehdessä ovat olleet 630 – 660 nm. Punainen LED-valo vaikuttaa siis iholla kaikkein syvimmällä. Jotkut nimenomaiset punaisen valon aallonpituudet voivat vaikuttaa hieman tehokkaammin, mutta niiden koko kirjolla voidaan saada hoitavia vaikutuksia aikaan ja joissakin laitteissa saatetaan jopa käyttää useampaa aallonpituutta.

Sininen LED-valo sopii epäpuhtaalle iholle

Aknebakteeria on iholla luonnostaankin, mutta ongelma syntyy, kun ihohuokoseen erittyy liikaa talia ja propionibacterium acnes eli p. acnes -bakteeri alkaa lisääntyä aiheuttaen tulehduksen. Tietyllä aallonpituudella oleva sininen valo absorboituu aknebakteerien tuottamaan porfyriiniin ja stimuloi happiradikaalien muodostumista, minkä seurauksena bakteeri tuhoutuu ilman, että iho vaurioituu. Sinistä LED-valoa käytetään myös kystisen aknen hoitoon, sillä se pääsee käsiksi ihon alla lymyäviin epäpuhtauksiin.

Laboratorio-olosuhteissa kolmen sinisellä LED-valolla tehdyn hoitokerran osoitettiin voivan tappavat 99,99% aknebakteereista, mutta käytännössä se ei tietenkään ole yhtä tehokasta oikealla ihmisiholla, sillä valo ei pääse siellä bakteereihin ihan yhtä tehokkaasti käsiksi kuin laboratorion petrimaljalla. On kuitenkin hyvä muistaa, että pelkkä aknebakteerien tappaminen ei vielä tuo epäpuhtaalle iholle täydellistä pelastusta, sillä iho tuottaa silti edelleen liikaa talia, joka voi jäädä jumiin ihohuokosiin kuolleen ihosolukon kanssa. Iholla luonnostaan elävä aknebakteeri on vain se, joka tukkeumaan mukaan joutuessaan saa aikaan tulehduksen.

Sinistä ja punaista LED-valoa käytetään epäpuhtaan ihon hoidossa usein yhdessä, sillä ne täydentävät toisiaan. Näin uusien epäpuhtauksien muodostumista ja ihon tulehtumista voidaan ehkäistä sinisellä LED-valolla ja jo syntyneet epäpuhtaudet saadaan rauhoittumaan iholta nopeammin, minkä lisäksi jopa liiallinen talineritys voi rauhoittua.

Sinisen LED-valon aallonpituus on tavallisesti 400-495 nm, eli se vaikuttaa LED-valoterapiassa käytetyistä valoista lähimpänä ihon pintaa epidermiksen alueella. Useissa tutkimuksissa tehokkaimmaksi on todettu 415 nm, mutta myös muilla aallonpituuksilla on vaikutuksia. Mitä lähemmäksi aallonpituutta 495 mennään, sitä syvemmälle LED-valo imeytyy, mutta sitä vähemmän sillä myös on antibakteerisia vaikutuksia. Tehokkaimmaksi todettua aallonpituutta pidemmät aallonpituudet hoitavat silti ihoa, mutta ne vain voivat vaatia pidemmän vaikutusajan. Aknebakteerit ovat kuitenkin epidermiksessä eivätkä syvällä dermiksessä, joten sinisen LED-valon ei tarvitsekaan imeytyä kovin syvälle iholle.

Vihreä LED-valo häivyttää pigmenttiläiskiä

Vihreä LED-valo on aallonpituudeltaan syvimmälle ulottuvan punaisen LED-valon ja lähimmäs ihon pintaa jäävän sinisen LED-valon välissä. Käytännössä se ulottuu epidermiksen tyven paikkeille ja siellä sijaitsevat ihon melanosyytit, jotka tuottavat pieniä pigmenttijyväsiä eli melanosomeja. Melanosomit puolestaan sisältävät melaniinia, eli ihon tummaa väripigmenttiä, joka erittyy epidermiksen soluihin saaden niissä aikaan väriä.

Vihreä LED-valo kohdistaa vaikutuksensa melanosyytteihin ja auttaa siten estämään liiallista melaniinin tuotantoa ja liiallisen melaniinin kulkeutumista ihon pinnalle. Se myös hajoittaa melaniinikertymiä, mikä häivyttää näkyviä pigmenttiläiskiä.

Ihan hetkessä vihreän LED-valon vaikutus ei tietenkään voi näkyä iholla, sillä uusien, liiallisesta pigmentintuotannosta värjäytymättömien ihosolujen matka epidermiksen pohjalta ihon pinnalle kestää vähintään kuukauden. Jos ihoa kuitenkin malttaa käsitellä niin pitkään säännöllisesti vihreän LED-valon avulla, voi pigmenttimuutokset saada häivyttymään – varsinkin, jos tehostavaksi avuksi ottaa vielä pigmenttiläiskiä hoitavan ihonhoitotuotteen.

Vihreän LED-valon avulla ihosta voidaan siis saada taisemman ja kirkkaamman sävyinen, kun maksaläiskät, pisamat ja muut pigmenttiläiskät häivyttyvät. Usein myös todetaan, että vihreä LED-valo voisi rauhoittaa ihoa. Itse kuitenkin löysin vihreän valon hyödyntämisestä kaikkein vähiten tietoa ja tutkimuksia. Itseäni vihreän valon vaikutuksen testaaminen omien pigmenttimuutosten hoidossa kiinnostaa siis kaikkein eniten.

Tavallisesti vihreää valoa hyödytävässä LED-hoidossa käytetään 515 – 565 nm aallonpituuksilla olevaa valoa ja ilmeisesti 515 – 520 nm aallonpituus on todettu tehokkaimmaksi pigmenttimuutosten hoidossa.

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt kartalla, mitkä ovat tämän hetken parhaimmat kauneuden ammattilaisten vinkit ihonhoidossa.