HFS päänahan pigmentointi

HFS on menetelmäjossa patentoidulla rullalla pigmentoidaan päänahkaan hiusnystyjä muistuttavia pisteitä. Tekniikka soveltuu sekä miehille että naisille. Tulos on erittäin luonnollisen näköinen ja nuorentaa huomattavasti asiakkaan ulkonäköä.

HFS hiusrullauksessa neulan sijasta käytetään rullaa. Rullassa on neljässä rivissä yhteensä 56 terää. Pigmentointi valmistuu nopeasti ja tulos on tasainen sekä syvyyden että tiheyden suhteen. Rullan terät ovat kartionmallisia pyöreiden piikkien sijaan. Ihoon tulee pistohaavan sijasta viiltohaava, jonka paraneminen on nopeaa ja luonnollista. Kartionmalliset terät uppoavat päänahkaan tasaisesti samalle syvyydelle.

NPM on kehittänyt myös uudet värit päänahkaa varten. Väreille luvataan huomattavasti pidempi pysymisaika kuin muille perinteisille pigmentointiväreille.

Kenelle HFS-pigmentointi voidaan tehdä?

Pigmentointi voidaan tehdä kaikille terveille aikuisillejoiden hiukset ovat lähteneet, harventuneet tai ohentuneet. Hoitoa ei voida tehdä, mikäli asiakkaalla on käytössä verenohennuslääke tai verenvuototaipumusta, vaikeahoitoinen diabetes (hoitavan lääkärin suostumus), seborroinen eksema tai muu ihosairaus pään alueella. Syöpäpotilaita pigmentoidaan vain lääkärin suostumuksella. Kroonista ihon alueen herpestä sairastavat tarvitsevat lääkityksen ennen pigmentointia.

Hyvä tietää ennen pigmentointiin tuloa

Asiakkaan tulee saapua pigmentointiin hiukset puhtaina. Hiusten pesussa voi käyttää normaalia shampoota, mutta hoito- ja muotoilutuotteita on hyvä välttää. Kivun hoitoon voi jo kotona ottaa särkylääkettä hieman tavallista suuremman annoksen.

Kotihoito pigmentoinnin jälkeen

Hoidon jälkeen pigmentoitua ihoa on välittömästi suojeltava pölyltä, lialta ja viimalta sekä erityisesti auringolta. Ihoa ei saa hieroa tai raapia ja turhaa koskettelua on vältettävä. Pigmentoinnin jälkeen ei saa saunoa, kylpeä kuumassa vedessä, uida eikä käydä poreammeessa 7–10 päivään.

Näin teemme HFS päänahan pigmentoinnin – hoidon kulku:

  1. Aluksi keskustelemme asiakkaan kanssa hoidosta ja siihen liittyvistä odotuksista. Otamme valokuvan ennen ja jälkeen pigmentoinnin. Hahmottelemme asiakkaan kanssa pigmentoitavan alueen, joka piirretään ihoon.
  2. Puhdistamme ihon ja levitämme sille puudutusainetta. Vaikutusajan jälkeen pesemme ja desinfioimme ihon huolellisesti.
  3. Aloitamme pigmentoinnin rullalaitteella. Aluksi pigmentoimme pään keskialueet, lopuksi pigmentoinnin rajat. Laitetta liikutetaan useaan suuntaan samalla alueella. Ihoa pyyhitään välillä kostealla pyyhkeellä värin imeytymisen tarkistamiseksi. Arpialueita ja luomien ympäristöjä voidaan joutua pigmentoimaan yksittäisellä neulalla. Tämä voidaan jättää tehtäväksi myös tarkastuskäynnillä.
  4. Pigmentoinnin valmistuttua pyyhimme ylimääräisen värin iholta mahdollisimman huolellisesti. Pigmentoinnin jälkeen levitämme iholle soveltuvaa voidetta, jota käytetään kotihoidossa paranemisen nopeuttamiseksi.
  5. Pigmentoinnin onnistuminen varmistetaan noin 30 päivän kuluttua tarkastuskäynnillä. Käynnin yhteydessä voidaan myös vahvistaa pigmentointia.

Pigmentointilaitteen on suunnitellut israelilainen Moshe Alul, jolla on kymmenien vuosien kokemus tatuoinneista ja pigmentoinneista. Hänet tunnetaan taitavasta työnjäljestä ja innovatiivisesta pigmentointilaitteiden kehittämisestä.

Kaljuuntuminen ja hiusten kasvu

Päänahan ollessa terve, siitä irtoaa noin 25–100 hiusta päivittäin. Hius kasvaa karvatupen hiusnystystä noin 1,2–1,5 cm kuukaudessa. Hiusnysty siirtyy lepovaiheeseen noin 2–6 vuoden välein. Lepovaihe kestää kokonaisuudessaan noin 3–4 kuukautta, jonka jälkeen hius irtoaa tupestaan uuden hiuksen aloittaessa kasvunsaErilaiset pitkäaikaiset tai perinnölliset sairaudet voivat aiheuttaa hiusten lähtöä jopa lopullisesti.

Miestyyppinen kaljuuntuminen (alopecia androgenetica)

Miestyyppinen kaljuuntuminen alkaa useimmiten ohimoilta tai päälaelta. Hiukset harvenevat harvoin takaraivolta tai päänsivulta. Kaljuuntumisen aiheuttaa usein perinnöllinen taipumus tai jokin pitkäaikainen ihosairaus, kuten esim. seborroinen ekseema. Myös mieshormonit voivat aiheuttaa jo nuorellakin iällä hiustenlähtöä.

Naistyyppinen kaljuuntuminen (adrogeneettinen hiustenlähtö)

Naistyyppisen kaljuuntumisen aiheuttaa monen geenin välittämä, perinnöllinen ominaisuus. Hiuksia lähtee pääasiassa ohimoilta, hiusrajasta, otsalta ja päälaelta.

Naiset eivät kaljuunnu kokonaisvaltaisesti, vaan hiukset harvenevat pikkuhiljaa. Hiusalueet eivät harvene välittömästi, vaan otsalla ja ohimoilla on lyhyttä sekä ohutta hiusta joskus paljonkin. Naisilla täysin kalju päälaki on harvinainen.

Pälvikaljuus (alopecia areata)

Pälvikaljuus on helposti periytyvä autoimmuunitauti, jota esiintyy usein ihmisillä, joilla on esimerkiksi atooppinen iho.

Pälvikaljuudelle ominaista:

  • Stressi voi aiheuttaa taudin alkamisen tai pahenemisen
  • Pälvikaljuuntuminen voi viedä hiukset kokonaan (Alopecia areata totalis) tai hiukset voivat lähteä läiskittäin
  • Päänahassa voi tuntua ärsytystä, kutinaa tai arkuutta pälvikaljun syntyvaiheessa
  • Pälvikaljuus voi parantua ja toisinaan taas uusiutua pitkänkin terveen ajanjakson jälkeen
  • Pälvikaljuus on lääketieteellisesti vaaraton sairaus, mutta sillä on usein elämänlaatua heikentävä vaikutus.

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt kartalla, mitkä ovat tämän hetken parhaimmat kauneuden ammattilaisten vinkit ihonhoidossa.